Předkrmy
22. 1. 2009
Šunkové řezy se sýrem
Ingredience:
- 5 podlouhlých plátků šunky
- 4 tenké plátky sýra
- 180 g másla
- sůl a kompotované ovoce na ozdobu
Postup přípravy:
1. |
Změklé máslo ušleháme do pěny, osolíme a potřeme plátky šunky a plátky sýra. Potom je střídavě skládáme na sebe, vložíme mezi dvě prkénka a necháme v ledničce ztuhnout. Před podáváním nakrájíme na řezy, ozdobíme zbylým máslem a ovocem.
|
Ohnivé meče
Ingredience:
- tvrdý sýr
- sladká paprika
- česnek
Postup přípravy:
1. | Libovolné množství tvrdého sýra nakrájíme na kostičky. Vložíme do mikroténového sáčku, zasypeme lžičkou sladké papriky a rozetřeným česnekem. Sáček důkladně protřepeme, neprodyšně uzavřeme a uložíme do ledničky. Před příchodem návštěvy kostičky sýra nabodneme na napichovátka ve tvaru mečů, urovnáme na podnos a servírujeme k pivu nebo vínu. |
Šunkové kornoutky s pěnou a ovocem
Ingredience:
- 4 tenké plátky vepřové nebo krůtí šunky
- 100 g šunkové pěny
- kousek ananasu
- 1 jablko
- 4 sušené švestky
- 4 mandle
Postup přípravy:
1. | Plátky šunky stočíme do kornoutků, ozdobně do nich nastříkáme šunkovou pěnu, můžeme podle chuti použít i jinou z pěn, na ni položíme sušenou švestku a spařenou oloupanou mandli. Doplníme kouskem ananasu a plátkem jablka nebo jiným ovocem,například kompotovanými jeřabinami. |
Rajčate plněná kuřecím salátem
Ingredience:
- 8 menších rajčat
NA SALÁT:
- 200 g grilovaného nebo pečeného kuřecího masa
- majolka
- vařená mrkev
- 2 až 3 lžíce sterilovaného hrášku
- jablko
- citrónová šťáva nebo ocet
- cukr
- sůl
Postup přípravy:
1. | Studené kuřecí maso, mrkev a oloupané jablko nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, majolku, citrónovou šťávu nebo ocet, cukr, sůl a lehce promícháme. |
2. | Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou, osolíme a necháme okapat. |
3. | Pak rajčata naplníme salátem, přiklopíme vršky a ozdobíme kopečkem majolky. |
Nakládaný Hermelín
Ingredience:
- Hermelín - počet dle osob
- malou skleničku rozemletých feferonek (Harissa)
- česnek
- cibule
- grilovací koření
- provensálské koření
- olej
- sůl
Postup přípravy:
1. | Hermelín vodorovně rozřízneme a opatrně vydlabeme vnitřek sýru. Získanou hmotu smícháme se dvěmi kávovými lžičkami rozemletých feferonek, 1 stroužkem utřeného česneku, špetkou grilovacího koření a špetkou soli. Vše dobře promícháme a rovnoměrně naplníme obě vydlabané půlky Hermelínu. Naplněné půlky sýru přiložíme opět k sobě, aby vznikl celý Hermelín. Takto připravené Hermelíny klademe do skleněné dózy, naplněné olejem smíchaným s provensálským kořením. Jednotlivé Hermelíny prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Necháme 4 dny uležet v chladnu (nedoporučuji lednici). Podáváme s chlebem a doporučuji k pivu. |
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář